Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Νέα – Ενημέρωση

Εξοικονομώ Αυτονομώ

Οι ιδιοκτήτες κύριας κατοικίας μπορείτε να πάρετε επιδότηση για παρεμβάσεις που εξοικονομούν ενέργεια και ενισχύουν την ενεργειακή αυτονομία της κατοικία σας.

Πράσινες ταράτσες: Μπόνους σε δόμηση, κατασκευή πέργκολας και εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι 50%

Τι προβλέπει ο Οικοδομικός Κανονισμός (ΝΟΚ) για τα φυτεμένα δώματα; Σύμφωνα με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό δίνεται μπόνους σε νέα και υφιστάμενα κτίρια που θα πραγματοποιήσουν φύτευση.

Εξοικονομώ 2023: Ποιοι οι δικαιούχοι και τα ποσοστά επιδότησης του προγράμματος

Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, συνεχίζονται οι αιτήσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης κατοικιών «Εξοικονομώ 2023».

Κλιματικές αλλαγές

Τι είναι η κλιματική αλλαγή; Η ανθρώπινη δραστηριότητα επηρεάζει σταδιακά το κλίμα της γης, προσθέτοντας τεράστιες ποσότητες αερίων του θερμοκηπίου σε εκείνες που απαντώνται φυσιολογικά στην ατμόσφαιρα.

Μετάβαση στην καθαρή ενέργεια

Η παραγωγή και η χρήση ενέργειας ευθύνονται για περισσότερο από το 75 % των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της ΕΕ. Ως εκ τούτου, η απανθρακοποίηση του ενεργειακού συστήματος της ΕΕ είναι ζωτικής σημασίας για να εκπληρωθούν οι μακροπρόθεσμοι στόχοι μας έως το 2030 καθώς και η μακροπρόθεσμη στρατηγική της ΕΕ για την επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.